| تاریخ ارسال: 1402/8/8 | 

بیانیه مشترک مدیران و رؤسای سابق مرکز ملی فرش ایران

به گزارش الف جمعی از مدیران و رؤسای سابق مرکز ملی فرش ایران در نامه‌ای ضمن تأکید بر توجه بیشتر به هنر- صنعت فرش دست‌باف خواستار رفتار حرفه‌ای وزارت صمت درباره این حرفه و هنر شدند.
بر اساس این گزارش در بخشی از این نامه آمده است:
هنر- صنعت فرش دست‌باف ایران یکی از پرافتخارترین هنرهای تولیدی این سرزمین است که علاوه بر ارزش‌های اقتصادی، دارای بار فرهنگی و هویتی ارزشمندی است که در کشورهای مختلف شناخته شده و آن را با نام ایران و ایرانی می‌شناسند و به داشتن قطعه‌ای از قالی ایران افتخار می‌کنند. هنر- صنعتی که میراث گران‌بهایی است و در برترین موزه‌های جهان ردپایی از آن یافت می‌شود و هم‌اکنون نیز روی پای خود ایستاده و در رنج بی‌توجهی بافته می‌شود و به دست علاقه‌مندان واقعی آن در اقصا نقاط جهان می‌رسد. از یادها نمی‌رود که فرش دست‌باف روزی از مهم‌ترین اقلام صادراتی و ارزآور ایران به شمار می‌رفت و اکنون در دیار خود به فراموشی سپرده می‌شود.
این بیانیه می‌افزاید: پس از تصویب تشکیل مرکز ملی فرش ایران بر اساس مصوبه ۱۹۰۱/۵۱۶۹ در سال ۱۳۸۲ توسط شورای عالی اداری، تمامی نهادهای متفرقه فرش مانند مرکز تحقیقات فرش دست‌باف در وزارت جهاد سازندگی، میز فرش سازمان توسعه و تجارت حذف و در ساختار مرکز ملی فرش ایران متمرکز شد. ایجاد این مرکز خواسته چندین ساله فعالان و ذینفعان فرش را تا حدودی جامه عمل پوشاند و انتظار می‌رفت با انتخاب مدیران لایق و کارآمد و اهل تعامل با جامعه فرش دست‌باف کشور، بتواند ضمن تقویت اشتغال‌زایی در جامعه روستایی و حتی شهری، امکان رونق تولید و صادرات آن را تقویت بخشد.
امضاء‌کنندگان تأکید کرده‌اند: متأسفانه در ادامه حذف تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها از مدار تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در معاونت صنایع عمومی وزارت صمت، شاهد ادغام غیرموجه مرکز ملی فرش ایران با اداره کل صنایع خلاق و ورزشی و انتصاب فردی نا‌آشنا با مدیریت زنجیره فرش دست‌باف توسط معاون صنایع عمومی هستیم. پس از بی مهری وزارت صمت در آئین افتتاحیه بزرگ‌ترین نمایشگاه فرش دست‌باف جهان، این ادغام و انتصاب، بی‌توجهی و بی‌مهری به این هنر اصیل را کامل نمود.
این نامه می‌افزاید: اگرچه مشکلات و معضلات هنر- صنعت فرش دست‌باف بیش از این‌ها است، اما این اقدام اخیر نمادی شاخص و قابل‌توجه است که سکوت در برابر آن شایسته نیست. امروز صادرات فرش دست‌باف به کم‌ترین میزان خود در دهه‌های اخیر رسیده است، تولید فرش با انواعی از مشکلات رو در رو است، قالی‌بافان از کم‌ترین حمایت‌های بیمه‌ای بی‌نصیب‌ هستند، کم‌ترین پشتیبانی از فعالان تولید و تجارت فرش در شرایط تحریمی به انجام نمی‌رسد، ... و وزارت صمت به جای درمانگری با حذف مرکز ملی فرش ایران کم‌ترین امیدها به بهبود را نیز از بین می‌برد.
امضاء‌کنندگان در پایان خواهان تجدید‌نظر در سیاست‌ها شده و نوشته‌اند: مدیران و رؤسای سابق مرکز ملی فرش ایران مشفقانه و دلسوزانه این اقدام را تخریب اعتبار و وجهه ملی و بین‌المللی فرش دست‌باف و باعث نابودی این محصول ارزشمند و فرهنگی کشور می‌دانند.
لذا از مسئولین دلسوز و علاقه‌مند به هنر- صنعت ملی انتظار می‌رود با ورود جدی به این اقدامات که بدون اخذ مشورت از ذینفعان و دلسوزان فرش دست‌باف کشور رخ داده است، ضمن اصلاح ساختار سازمانی مرکز ملی فرش ایران و لغو انتصابات ناکارآمد نسبت به رفع مشکلات فرش دست‌باف با همکاری اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی، تولیدی و صادراتی فرش دست‌باف اقدام نمایند.

 

دکتر مرتضی فرجی رئیس سابق مرکز ملی فرش ایران
دکتر فیصل مرداسی رئیس سابق مرکز ملی فرش ایران
دکتر حمیدکارگر رئیس سابق مرکز ملی فرش ایران
دکتر سید جلال‌الدین بصام مدیرعامل سابق شرکت سهامی فرش ایران
محمدرضا عابد مدیرعامل سابق شرکت سهامی فرش ایران و قائم مقام مرکز ملی فرش ایران
رضا اله‌داد معاون سابق تولید مرکز ملی فرش ایران
علی ملکی‌جو معاون سابق بازاریابی مرکز ملی فرش ایران

 
دفعات مشاهده: 261 بار   |   دفعات چاپ: 19 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 7

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 231

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb