| تاریخ ارسال: 1392/5/31 | 

واحد پژوهش موزه ی فرش فارس راه اندازی شد

واحد پژوهش موزه فرش فارس راه اندازی شد


گفت و گو از شهدخت رحیم پور


به بهانه راه اندازی واحد پژوهش موزه فرش فارس با هاشم صدق آمیز مدیریت این موزه درباره فعالیت‌ها و اهداف واحد پژوهش به گفتگو نشستیم. هاشم صدق آمیز که دانشجوی دکتری تاریخ آکادمی علوم تاجیکستان و هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه آزاد واحد داراب می باشد اشاره داشت که مجموعه ای از فرش های فارس را به دلیل علاقه شخصی خود در جهت احیای سنت فرش فارس جمع آوری نموده است. وی گفت اولین قدم تاسیس موزه در جهت حفظ نمونه فرش ها بوده است. موزه ی فرش فارس به صورت خصوصی اداره می شود ودر بافت تاریخی شهر شیراز واقع شده است و در تاریخ 16 بهمن ماه 1390 افتتاح گردیده است.

 

AWT IMAGE

صدق آمیزمورد چگونگی واحد پژوهش موزه می گوید: طی گفتگوهای متعدد با اساتید دانشگاه و اذعان به ازبین رفتن بسیاری از نقوش دستبافته ها و نشست هایی متعددی که با اساتید جامعه شناسی، تاریخ و اسطوره، متخصصین حوزه ی رنگ و شیمی، طراحان و گرافیست ها و مدیران و متخصصین اقتصاد داشتیم تصمیم گرفته شد که در جهت سازماندهی جلسا ت انجام شده چارچوب مشخصی را در نظر داشته باشیم تا بتوانیم در قالب واحد پژوهش موزه فارس مطالعات علمی و منسجمی را در زمینه فرش انجام دهیم. تا گامی برای هر چه بهتر انجام شدن مطالعات پژوهشی و علمی فرش صورت گیرد. علاوه بر واحد مذکور طرح هایی به مرکز ملی فرش ارائه شده است و امید است که با همکاری مرکز ملی به مرحله اجرا برسد.

 

AWT IMAGE

صدق آمیز اهداف حاصل از تشکیل واحد پژوهش را اینگونه بیان داشت: در درجه اول حفظ فرش های باقیمانده در فارس که بسیاری از نقوش اکنون بافته نمی شوند و فرهنگ سازی که از رسالت های موزه در زمینه فرش است تا صرف نگاه مصرفی به فرش وجود نداشته باشد و پذیرش این واقعیت که فرش حامل ارزش های فرهنگی و تمدنی ست و بیشتر از قالب یک شی مصرفی نگریسته شود. در کنار پذیرش فرش بعنوان صنایع دستی و پدیده ای اقتصادی سعی داریم به نوع کالای فرهنگی و میراثی بودن آن توجه داشته باشیم.

 

علاوه بر جمع اوری فرش ها امیدواریم که بتوانیم در راستای اهداف پژوهشی موزه بانک اطلاعاتی فرش فارس را ایجاد نموده و به شیوه های رنگ آمیزی و رنگ سازی در اقلیم فارس دقت داشته باشیم چرا که هر منطقه رنگ های خاص و سنتی خود را داشته که در بسیاری مناطق این سنت‌ها از بین رفته است. همچنین گسترش مطالعات تطبیقی از دیگر اهداف مهم موزه به شمار می‌رود. وی همچنین گفت: از تمام اساتید در زمینه فرش و مهارت های مربوط به فرش و دانش اموختگان آن جهت همکاری دعوت بعمل می آید.

 

کارگروه‌های واحد پژوهش موزه فرش فارس شامل بافت و مرمت، اقتصاد و مدیریت، طراحی، رنگرزی و مواد اولیه، تاریخ و اسطوره شناسی، مطالعات اجتماعی و ترجمه است. هر کار گروه برنامه مطالعاتی خود را تدوین نموده و امید است با فراخوانی که اعلام خواهد شد از متخصصین فرش بتوانیم استفاده کنیم.

 

دبیران کارگروه‌ها از دانش آموختگان فرش هستند و واحد پژوهش در سطوح مختلف از اساتید و دانش آموختگان فرش دعوت به همکاری می‌نماید. هدف ما استفاده از ظرفیت های علمی کشور در زمینه فرش است و افراد در سطوح مختلف می توانند بطور آزاد و داوطلبانه با واحد پژوهش همکاری کنند.

 

با همکاری اداره صنعت و معدن برای در اختیار گذاشتن آزمایشگاه، همکاری دانشگاه هنر شیراز و تلاش اداره میراث فرهنگی برای راه اندازی واحد مذکور امید است که بتوانیم گام موثری در زمینه حفظ ارزش های فرهنگی خود داشته باشیم.

 

استانداردهای مشخصی برای واحد پژوهش موزه تعریف شده است و تحقیقات و مطالعات انجام شده بایستی در راستای اهداف موزه فرش باشد.

 

صدق آمیز افزود در نظر داریم با انجمن ها و مراکز فعال در زمینه فرش فعالیت‌های خود را گسترش دهیم. وی در پاسخ به چگونگی ادامه روند فعالیت موزه گفت: طرح سازماندهی واحد موزه قائم به فرد نیست هرچند تا کنون قائم به فرد بوده است. اما واحد پژوهش مسئولیت فردی مرا به مسئولیت جمعی تبدیل خواهد نمود. ریئس شورای پژوهش که بالاترین رکن نهاد واحد مذکور است توسط اعضا انتخاب خواهد شد. در عین حال شورا و واحد پژوهش در اهداف و برنامه های تعریف شده موزه فعالیت دارند و در صورتی که افراد شرایط علمی لازم را نداشته باشند افراد مناسب‌تری جایگزین خواهد شد.

 

واحد پژوهش تلاش خواهد کرد تا در برنامه خود به شکل موسسه پژوهشی فعالیت های علمی خود را در زمینه فرش ادامه بدهد.


:: کتاب‌های جامع فرش 0 كتاب
:: کتاب های تخصصی فرش 0 كتاب
:: طراحی و نقاشی 0 كتاب
:: مواد اولیه و رنگرزی 0 كتاب
:: بافت و مرمت 0 كتاب
:: گلیم و سایر زیراندازها 0 كتاب
:: مدیریت و اقتصاد 0 كتاب
:: بازاریابی و تجارت الکترونیک 0 كتاب
:: نماد و نشانه شناسی 0 كتاب
:: دانشنامه 0 كتاب
:: مجموعه مقالات 0 كتاب
:: فرش مناطق 0 كتاب
:: تاریخ و فرهنگ 0 كتاب

کلیدواژه ها: دستبافته های فارس | شهدخت رحیم پور | موزه فرش فارس | هاشم صدق آمیز |

دفعات مشاهده: 7122 بار   |   دفعات چاپ: 1390 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 75 بار   |   0 نظر



عضویت در انجمن


 
روزشمار
0 روز مانده به


 

 نمادهای اعتماد
 درباره انجمن
در نخستین همایش ملی فرش در آموزش عالی که در مهرماه سال ۱۳۷۹ با شرکت تمام دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش‌عالی ذیربط، وزارتخانه‌ها و همچنین جمعی از محققان، مؤلفان و هنرمندان فرش کشور در دانشگاه کاشان برگزار شد، ضرورت وجود یک نهاد علمی به‌طور جدی احساس شد. پس از پیگیری و مکاتبات بسیار، در جلسه ۱۳۸۱/۰۳/۲۲ تأسیس انجمن علمی فرش ایران در کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.انجمن فعالیت رسمی خود را در تاریخ ۱۳۸۱/۱۱/۰۸ با دریافت مجوز از اداره تبت شرکت‌ها آغاز نمود.
 
مطالب پربازدید
 
 نظرات شما
 
اشتراک در خبرنامه
 
لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه در کادر زیر وارد کنید.
آمار
کاربران حاضر در پایگاه: 0

مهمانان حاضر در پایگاه: 8

کل کاربران ثبت شده: 494

بازدیدهای روز جاری: 321

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن علمی فرش ایران است.
بازنشر اطلاعات: استفاده از مطالب ارایه شده در این پایگاه با ذکر منبع آزاد است.
© 2015 All Rights Reserved | Iran Carpet Scientific Association
Designed & Developed by : Yektaweb