انجمن علمی فرش ایران- شعبه شیراز
نکوداشت سیروس پرهام؛ گشایش شعبه سوم انجمن علمی فرش در استان فارس

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1394/11/29 | 

نکوداشت سیروس پرهام؛ گشایش شعبه سوم انجمن علمی فرش در استان فارس


تجلیل از پژوهشگران فرشآیین گشایش شعبه فارس انجمن علمی فرش ایران در دانشگاه هنر شیراز همزمان با آیین پایانی دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر فرش دست باف ایران با معرفی و تقدیر از برگزیدگان برگزار شد.

در آیین گشایش شعبه انجمن علمی فرش ایران در استان فارس و آیین پایانی دومین جشنواره ملی تجلیل از پژوهشگران برتر فرش دست باف ایران که در دانشگاه هنر شیراز برگزار شد، از خدمات دکتر پرهام به عنوان چهره علمی و پژوهشی فرش اصیل ایرانی تقدیر شد.

سیروس پرهام که به علت شرایط جسمانی نتوانست در این آیین حضور یابد در پیامی ویدیویی از برگزارکنندگان این آیین قدردانی کرد و تورج ژوله تقدیرنامه و هدیه وی را دریافت کرد.

در این آیین برترین های دومین جشنواره ملی تجلیل از پژوهشگران برتر فرش دست باف ایران معرفی شدند که در بخش گروه مدرسان و اعضای هیئت علمی، دکتر محمود طباطبایی از دانشگاه علم و هنر یزد در مقام نخست قرار گرفت و پس از وی، دکتر نیما سعیدی از دانشگاه آزاد اسلامی مرکز و دکتر زهرا احمدی از دانشگاه هنر تهران رتبه های دوم و سوم را از آن خود کردند.

همچنین در بخش دانشجویی دومین جشنواره ملی تجلیل از پژوهشگران برتر فرش دست باف ایران از سید محمدمهدی میرزا امینی از دانشگاه هنر اصفهان و در رتبه های بعدی افسانه قانی و سمانه کاکاوند تجلیل شد.

مهندس محسن حسن زاده معاون تولید مرکز ملی فرش ایران در این آیین با اشاره به تقدیر از فعالان دانشگاهی و علمی حوزه پژوهش فرش دستباف گفت: تحقیق راه رسیدن به حقیقت است و تجلیل از محققان، پاسداشت تحقیق و حقیقت یابی است.

وی برگزاری سه دوره همایش ملی تحقیقات فرش در سال های گذشته را زمینه ساز رویکردهای جهانی به هنر- صنعت فرش دستباف دانست و افزود: برگزاری دوهزار دوره آموزشی و تخصصی در بخش های مختلف تولید فرش دستباف در سراسر کشور موید اهمیت این موضوع است.

معاون تولید مرکز ملی فرش ایران حمایت این مرکز از پایان نامه های دانشجویی دوره کارشناسی ارشد و دکتری فرش دستباف را از برنامه های مدون این مرکز عنوان کرد و گفت: مرکز ملی فرش ایران با همکاری انجمن علمی فرش ایران شعبه فارس این آمادگی را دارد در زمینه گسترش فعالیت های پژوهشی و علمی گام بردارد.

دکتر علیرضا عسکری رییس دانشگاه هنر شیراز نیز در این آیین از توان لازم برای ارتقای جایگاه فرش دست باف فارس در ابعاد جهانی خبر داد و گفت: با توجه به ویژگی های فرش دستباف فارس که این هنر دیرین را متمایز از دیگر نقاط ایران می سازد، دانشگاه هنر شیراز این آمادگی را دارد برای برنامه ریزی توسعه هنر- صنعت فرش دستباف کارهای بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدتی را سازمان دهد.

وی با بیان اینکه دانشگاه هنر شیراز در پیوند با گذشته تاریخی هنر فرش و ارتباط صنعت این توانایی را دارد که در مسیر توسعه پایدار هنر- صنعت فرش گام بردارد، ادامه داد: این توانمندی در فارس وجود دارد که در ابعاد فرامنطقه ای در زمینه توسعه فرش دست باف سهمی داشته باشد.

دکتر امیرحسین چیت سازیان رییس انجمن علمی فرش ایران نیز در این آیین گفت: پس از گذشت ۱۴ بهار از عمر انجمن علمی فرش شاهدیم که سومین دفتر منطقه ای آن با رسالت توسعه و پژوهش هنری دیرین در شیراز راه اندازی می شود.

وی یکی از مشکلات پژوهشی فرش را در ایران نداشتن استراتژی پژوهشی عنوان کرد و گفت: در فارس با وجود بنیاد نخبگان، مرکز استنادی علوم جهان اسلام، بیش از ۱۰ تشکل استانی فرش که هریک در شهرستانها هم شعبه دارند در کنار چهره های شاخص تولید و تحقیقات این توانمندی وجود دارد که با تاکید بر تعیین استراتژی پژوهشی گام های بلندی برداشته شود.

وی استراتژی پژوهشی فرش را منحصر به تولید و فناوری های روز نکرد و ادامه داد: ما نیاز به نظریه پردازی و مدیریت دانش و نوآوری در صادرات و بازرگانی فرش داریم.

رییس انجمن علمی فرش ایران اهداف دفتر منطقه ای فارس را منحصر به تعداد اعضا ندانست و یادآور شد: شیراز شهر فرش است و فارس بدین خاطر شناخته می شود که از نظر تولید وزنی در بالاترین جایگاه فرش دستباف قرار دارد. زیرا یکایک شهرهای فارس فرش را با سبک و شیوه خاص خود تولید می کنند.

چیت سازیان فرش دستباف عشایر فارس را منحصر به فرد عنوان کرد و گفت: دست بافته های عشایر قشقایی فارس به تنهایی یک دنیا سخن برای پژوهش دارند. از این رو، پیشرفت در هر حوزه ای در کشور با تحقیق و توصعه سنجیده می شود.

وی از بی توجهی به امر پژوهش در فرش گلایه کرد و تاسیس انجمن علمی فرش ایران را برای تجربه اندوزی از گذشته و گسترش این هنر در دوره کنونی دانست.

در ادامه این برنامه که با امضا و رونمایی سند افتتاح شعبه انجمن علمی فرش ایران همراه شد، تورج ژوله با عنوان «تاریخ پژوهش در فرش ایران و جهان» به سخنرانی پرداخت.

نشانی مطلب در وبگاه انجمن علمی فرش ایران:
http://icsa.ir/find-1.131.531.fa.html
برگشت به اصل مطلب